Een cadeautje voor onszelf: een nieuwe huisstijl
Maar net zoals je voor een postkoets liever een paard dan een konijn gespannen ziet, zal de huisstijl van het bureau waarmee je werkt onbewust ook al veel hebben losgemaakt. Net zoals je het paard vertrouwt in zijn taak zal de look-and-feel van dat bureau net hetzelfde doen.
We leggen de lat hoog als het gaat over de merkidentiteit voor onze klanten. Dat deden we ook voor onszelf. De volledige familie Bonkers trok zich enige tijd geleden terug op een geheime locatie om zich te bezinnen over hun gezinshoofd Billie. Participatie moet je beleven, dus waren workshops en uithoudingsproeven de hoofdingrediënten die onze merkpersoonlijkheid moesten aanscherpen. We maken namelijk huisstijlen voor onze opdrachtgevers alsof ze voor onszelf zouden zijn. Dus maakten we nu even tijd voor onszelf.
Niet alleen een Bonkers logo
Het logo van Billie staat er nu enkele jaren en hebben we nu voorzien van twee dikke vrienden: B en B. Of: de BB’s zoals we ze hier noemen. Dat past in de visie dat een huisstijl meer is dan een logo. Onze merkidentiteit zegt dat we passioneel en verrassend zijn en dat op een empathische en integere manier laten zien. De BB’s vinden zichzelf zeer passioneel. Ze overladen je met creativiteit, gevoed door de creatieve zielen van de familie Bonkers. Je zag wellicht het filmpje op onze homepage dat laat zien in welke sferen onze BB’s graag rondhangen. Zag je het nog niet, dan vragen we jou met aandrang dat te doen, neem er gerust een kommetje chips bij. Pickles, als je het wil doen zoals de familie Bonkers.


Ze overladen je met creativiteit gevoed door de creatieve zielen van de familie Bonkers
We zien dat niet zo graag
‘Net zoals we het voor jullie doen, bekijken we ook welke kleuren we zelf het liefste zien.’ In de vorige zin staat een fout: we kiezen huisstijlkleuren niet volgens goede (of slechte) smaak, maar bekijken wat het beste bij het merk past.
Bij ons was dat uniformblauw en zeepcentralekleur. Dat laatste is een ode aan het legendarische Zeepcentrale Marc, de esthetische pareltjes die zij de wereld instuurden enkele decennia geleden mag niet vergeten worden. Inspiratie is werkelijk overal te vinden, je zou onze dromen eens moeten meemaken.
De nieuwe huisstijl die we onszelf cadeau deden zie je werkelijk overal: op onze muren, onder onze trap, in onze plantenbakken, uit de bluetoothboxen in de keuken, aan de gevel, of op onze socialmediakanalen … En onze presentaties beginnen meestal met een muzikaal intermezzo. Kortom, je weet wat te doen als je dat eens wil meemaken!
De familie Bonkers
In januari lezen we elkaar een nieuwsjaarsbrief voor. In juni organiseren we een hele gekke dag voor onszelf en we noemen dat een teambuilding. In de zomer zijn we blij wanneer we elkaar terugzien na een veel te lange vakantie. En elke week eten we chips en taartjes tijdens de koffiebreak. Met een gedeelde Spotify-lijst op de achtergrond. Leer onze familie gerust wat beter kennen. Kom langs aan de Gordunakaai. Of bekijk eerst even de familiepagina zodat je weet wat / wie je te wachten staat.
Het meest dynamische element van de huisstijl zijn wijzelf. Een familie die bedrijvig werkt aan betekenisvolle projecten. Wij zijn Bonkers!
Nog niet helemaal mee?
Kijk hier eens naar:
Gerelateerd
-
- Over ons vak
Veranderingen in de leefomgeving laten niemand onberoerd. Denk aan de herinrichting van een steenweg, een nieuwe spoortunnel, aanpassingen in de circulatie of de bouw van een nieuw woonproject. Sommigen ondervinden stofhinder, anderen moeten een nieuwe route zoeken naar hun werk. Weer anderen kijken reikhalzend uit naar die groene fietsstraat, terwijl sommigen zuchten dat ze fietsers daar niet mogen inhalen. Zoveel weggebruikers, zoveel emoties … Net het aanvaarden van al die emoties is een goed startpunt voor succesvolle omgevingscommunicatie. Want communicatie-effect bereik je voor tachtig procent via emotie. Denk aan verhalen, getuigenissen, inspirerende voorbeelden, sfeer, inspelen op waarden en normen. Slechts een vijfde van beleidscommunicatie komt binnen via argumenten en feiten. De manier waarop je iets zegt en hoe je het aanpakt, doet er in de hoofden van je publiek meer toe dan wàt je zegt.
-
- Over ons vak
Als lokaal bestuur wil je bijvoorbeeld je centrum helemaal inrichten. Dan wil je zoveel mogelijk inwoners betrekken. Je gaat niet in dialoog met enkel de mensen die luid roepen. Om goeie participatie op poten te zetten, moet je rekening houden met al je doelgroepen. En die zijn vaak heel divers. Mensen van verschillende leeftijden, andere afkomsten, uiteenlopende interesses of ideologische overtuigingen. En dus ook mensen met andere communicatienoden. Je grootmoeder luistert misschien elke dag naar Radio2 en is niet meer goed te been. Terwijl jij de vrt.nws-app doorscrollt tijdens je dagelijkse pendeltrip, waarna je druk in de weer bent met avondeten maken en de kinderen in bed stoppen. Je buurman is misschien enkel geïnteresseerd in wat hij op Facebook ziet passeren, en wandelt dagelijks met zijn hond door het park. Tegelijkertijd zijn voor je nichtje TikTok en Instagram de belangrijkste communicatiekanalen, en ‘s avonds hangt ze in de zetel voor een tienerserie.
-
- Over ons vak
Door onze focus op betekenisvolle projecten krijgen we soms de opdracht om communicatiecampagnes te creëren die mensen moeten aanzetten tot een specifiek gedrag. Dikwijls maken we die campagnes in opdracht van overheden, steden en gemeenten en middenveldspelers die naast een creatieve insteek vooral op zoek zijn naar een partner die samen met hen hun doelgroep aanzet tot een verandering. Zo maakten we campagnes voor de Vlaamse overheid om jongeren aan te zetten tot een bewuste studiekeuze voor duaal leren. En hielpen we Intercommunale Durme-Moervaart bij het verkleinen van de afvalberg van de inwoners uit de regio. Dankzij onze concrete ervaringen en resultaten weten we dus het één en ander over gedragsverandering, oftewel nudging. Daarom geven we graag 3 do’s én 3 don'ts mee.
-
- Over ons vak
PIEV staat voor passioneel, integer, empathisch, verrassend. Deze achievement excellence PIEV-award reiken we uit aan onszelf. Ja, echt.
-
- Over ons vak
Gewoonten. Na elke maaltijd een sigaret. Of altijd met de auto naar het station. Toch maar een avond tv-kijken, zelfs al heb je vandaag nog geen poot uitgestoken. Terwijl we eigenlijk met zijn allen willen stoppen met roken, meer bewegen, afval beter sorteren, minder autorijden. Gedrag veranderen vraagt om nieuwe reflexen en gewoonten. Nudging is iemand een zacht maar kordaat zetje geven in de richting van gewenst gedrag. Onbewust gedrag bewust invloeden dus. Die boeiende combinatie van gedragspsychologie en communicatie passen we bij Billie regelmatig én met succes toe.
-
- Over ons vak
Overheden, maar ook projectontwikkelaars, hebben steeds meer oog voor communicatie en stakeholdermanagement van bij het prille begin van een project. Gelukkig maar, want pas aan communicatie denken als de inhoud al vorm heeft gekregen, loopt meestal slecht af.
- Meer gebabbel