Portfolio
Klant Stad Gent Tags Familie Bonkers

Woon­studie Gent


Dienst Wonen van Stad Gent liet een aantal experten ter zake een bijdrage schrijven voor deze nota. Billie zorgde voor een vlot leesbare schrijfstijl, een aantrekkelijke vormgeving en een mooie illustratie van de inhoud met straffe beelden.

Naast de beleidsaanbevelingen van de experten, maakten we een tweede nota voor Taskforce Wonen, een vereniging van stadsdiensten, middenveld, private partners en sociale woonactoren. We bundelden de teksten die zij aanleverden tot een vlot leesbaar en visueel aantrekkelijk geheel.

In november 2018 werden beide nota’s voorgesteld aan het grote publiek. Billie werkte daarvoor de presentatie uit. We maakten 3 filmpjes met sterke getuigenissen van Gentenaars die getroffen zijn door de wooncrisis. Treffende quotes uit het echte leven, die de “theoretische” beleidsaanbevelingen heel tastbaar maakten. Billie stond ook in voor de presentatie van het evenement en de moderatie van het panelgesprek met de experten.

Promotiemateriaal voor de Woonstad Gent inspiratienota, open boek dat pagina's toont met tekst over beleidsaanbevelingen en een foto van mensen die samenwerken. Cover van de nota toont een kleurrijke illustratie van huizen en mensen, met de tekst 'Woonstad Gent Inspiratienota'
Illustratieve afbeeldingen uit de nota 'Woonstad Gent'. Links is er een kleurrijke illustratie van een woonwijk in Gent met diverse mensen en huizen, met de tekst ‘aanbevelingen Taskforce Wonen’. Rechts een afbeelding van een weegschaal met factoren voor een goede woning, zoals inkomen en gezondheid, met een rij diverse mensen eronder.
Geïllustreerde afbeelding van een geel gekleurde woonwijk met diverse mensen en een paar huizen tegen een stedelijke achtergrond. Enkele mensen zijn in gesprek, gemarkeerd door spraakballonnen met huisvormige pictogrammen, wat wijst op discussies over wonen in Gent
Drie afbeeldingen uit de inspiratienota van publicatie 'Klaar voor The Shift' van de Dienst Wonen van Stad Gent. De eerste afbeelding toont twee jongens die over een muur leunen met een modern appartementencomplex op de achtergrond, wat de woonkwaliteit benadrukt. De tweede afbeelding toont een verwoest gebouw met de tekst 'Conclusies', wat wijst op de impact van de wooncrisis. De derde afbeelding toont de cover van de publicatie met de tekst 'Klaar voor The Shift' en een illustratie van een hoofd met mensen eromheen.
Nood aan creatieve vormgeving?
Laat van je horen

Andere projecten