Fluxys gaat van gas naar waterstof

De energieinfrastructuurgroep Fluxys legt tussen Gent en Brussel een nieuwe pijpleiding aan van 44 kilometer lang. Een onderdeel van de H2 Highway tussen Zeebrugge en Brussel.

Een mijlpaal in de energietransitie van ons land. Naast het vervoer van aardgas is deze nieuwe leiding direct klaar voor het vervoeren van waterstof van zodra de markt er klaar voor is. Een primeur voor België! Het is een belangrijke stap in de versnelling van de energietransitie en de uitvoering van de waterstofstrategie van ons land. Billie verzorgt de strategische communicatie én ontwikkelde een pop-upinfopunt van waaruit je de werf kan bezoeken.

Daarbij is niet alleen de inhoud, maar ook de vorm belangrijk. Een energieneutraal infopunt met zonnepanelen, dat 24/7 kan bezocht worden. Infopanelen, een tv-scherm en het verhaal in drie talen geven een helder beeld van de plannen.

Op stap op de werf

Het pop-upinfopunt krijgt een vaste stek op de carpoolparking van Lokeren, strategisch gekozen tussen Gent en Brussel. Het is het vertrekpunt voor een reeks werfbezoeken die tekst en uitleg geven bij dit innovatieve project.

Medewerkers en stakeholders van Fluxys, delegaties van de betrokken gemeenten, zelfs onze minister van Energie Tinne Van der Straeten en premier Alexander De Croo, allemaal vertrekken ze aan het pop-upinfopunt met de bus naar de werf. Onder leiding van een gids die het verhaal haarfijn uit de doeken doet.

Billie aan de (pijp)leiding

Dit was niet het eerste pop-upinfopunt dat Billie Bonkers mocht uitwerken. Intussen bouwden we al een stevige expertise uit rond infrastructuurcommunicatie en coördinatie van werfbezoeken.

Andere projecten