Langer blijven plakken in Gent

De Lijn past de uurregeling van de bussen en trams in Gent aan. Voortaan kan je ook na middernacht een tram of bus naar de buurgemeenten nemen. Voor de bezoekers en inwoners van Gent is dat een grote stap vooruit en dat wil de stad in de verf zetten. Billie Bonkers mag een campagne voor het nieuwe laatavondnet uitwerken. Met als doel jongeren, studenten, cultuurliefhebbers en horecabezoekers te overtuigen om de late bus of tram te gebruiken.

Hét voordeel van de late bussen en trams is dat je langer kan genieten van je geplande activiteit in Gent. Langer op café, naar de laatavondfilm, nog een extra dessertje op restaurant … Als er na middernacht nog een bus of tram rijdt, houdt niets je tegen om nog een beetje langer te blijven plakken in Gent. En dat is het uitgangspunt voor ons creatief concept: Langer Gent. In het campagnebeeld maken we dat concreet door zowel in tekst als beeld het “verlengde plezier” te benadrukken. Het laatavondnet laat je langer lachen, dansen, smullen en feesten in Gent!

Video’s op maat van de jongeren

Jongeren en studenten vormen een belangrijke doelgroep voor deze campagne. De video’s die we verspreiden via social media zijn op hun maat gemaakt. Lees: opvallend, grappig en snel.Campagne voeren op strategische plekken

Locaties die vaak bezocht worden door onze doelgroep, daar willen we ons campagnebeeld laten opvallen. Daarom afficheren we in de buurt van hogescholen en universiteiten, maar ook in cultuurhuizen, restaurants en cafés. Voor die laatste ontwerpen we bierkaartjes waarmee je het concept “langer Gent” letterlijk op tafel legt. Daarnaast biedt Billie de horeca en culturele instellingen digitale banners, visuals en teksten aan. Daarmee kunnen ze via hun eigen website, nieuwsbrieven of eigen social media hun klanten en bezoekers adviseren om de late bus of tram te nemen.

Website De Lijn zet Langer Gent in de kijker

Welke bussen en trams ook na middernacht nog rijden, dat vind je uiteraard op de routeplanner en de website van De Lijn. En ook daar krijgt een banner met ons campagnebeeld een prominente plek.Andere projecten