Portfolio
Klant Fedris en Constructiv Tags Familie Bonkers

Wees alert voor asbest

Doel van deze campagne die Billie toegewezen kreeg: doe-het-zelvers en professionals bewustmaken van de gevaren van werken met asbesthoudende materialen en hen aanzetten om preventieve veiligheidsmaatregelen te nemen.

We creëerden een campagne onder de noemer ‘Wees alert voor asbest’, een positieve waarschuwing zonder onheilspellende toon. Samen met de opdrachtgevers en het kabinet van Minister van Gezondheid Maggie De Block lanceerden we een kick-offevent. Daar stelden we de informatieve website www.alertvoorasbest.be en bijhorende applicatie voor. Billie zorgde voor een persbericht en stuurde print- en gadgetmateriaal (folders, affiches, asbestzak, giveaways ...) naar gemeentes en professionele retailzaken.

Kort daarna werden vier verschillende tv-spots tijdens primetime op Vlaamse en Waalse zenders uitgezonden. We publiceerden advertenties in vakbladen en leverden campagne-materiaal aan voor specifieke events (vb. Belgian Roof Day, Batibouw). Gezien het succes van de campagne, werden de acties een jaar later herhaald. Deze keer werkten we ook een volledige socialmediacampagne uit waardoor we de doelgroep nog gerichter wisten te bereiken.

Nood aan een campagne?
Laat van je horen

Andere projecten