Heldere minderhinder-communicatie voor Grobbendonk

De gemeente Grobbendonk staat voor ingrijpende wegenwerken. De N13, een drukke gewestweg die dwars door de gemeente loopt, wordt heringericht. En aangezien de fietspaden er bekend staan als ‘moordstrookjes’, komen die werken geen dag te vroeg. Onvermijdelijk brengen zo’n werken grote hinder en bezorgde omwonenden met zich mee. Dat beseft de gemeente maar al te goed. Daarom koos Grobbendonk voor Billie om de volledige communicatie over te nemen. Van communicatiestrategie tot en met de dagelijkse helpdesk.

Minderhinder-communicatie start bij het scherpstellen van ‘het waarom’ van deze werken. Want wie begrijpt waarom iets gebeurt, staat al een stap dichter bij het aanvaarden van de hinder. Daarom focussen we in dit project vooral op de fietsers. Veilig kunnen fietsen langs de N13, dat is waarom de werken absoluut nodig zijn. Billie ontzorgt het lokaal bestuur doorheen het volledige communicatietraject. We bouwen een overzichtelijke projectwebsite met de toepasselijke naam N13fietsveilig.be en beheren de gemeentelijke Facebook en Hoplr-kanalen. Ook voor nieuwsbrieven, redactionele artikels en persberichten staan we paraat. En we monitoren alle binnenkomende reacties. Meer nog, Billie installeert ook een telefonische helpdesk en beantwoordt alle vragen.

Tijdens het project zorgen de copywriters en grafisch vormgevers van Billie voor een heldere communicatietoon. Technische teksten en plannen van de aannemer en het studiebureau vertalen we in makkelijk te begrijpen woorden en beelden.

Andere projecten