Portfolio
Klant Stad Gent Tags Familie Bonkers

Dat circulatieplan, wat denkt gij daarvan?

In 2017 had zowat elke Gentenaar een mening over het nieuwe circulatieplan. Om die meningen ietwat in goede banen te leiden, werd op onafhankelijke wijze een Burgerkabinet opgericht met 150 Gentenaars. Billie lanceerde daarvoor een opvallende wervingscampagne.

Maar liefst 800 Gentenaars stelden zich kandidaat om in dit kabinet te zetelen. Daaruit werden 150 ‘gelukkigen’ geloot en 30 opvolgers aangeduid. Wiskundige formules werden erbij gehaald om ervoor te zorgen dat het een mooie, evenredige verdeling werd van verschillende achtergronden, leeftijden, opleidingsniveaus en sekse. Drie professoren van de Ugent en een gerechtsdeurwaarder keken toe en zagen dat het goed was.

Tijdens verschillende infosessies werden zowel de werkwijze als de te behandelen thema’s samen bepaald. Billie begeleidde deze workshops en werkte toe naar verschillende succesvolle debatavonden. Dankzij een goede voorbereiding en een specifieke methodiek kwamen we te weten wat de burgers vonden van het plan en verzamelden we constructieve voorstellen en suggesties die als adviezen aan het stadsbestuur werden overgemaakt.

Nood aan procesbegeleider?
Laat van je horen

Andere projecten