Portfolio
Klant Stad Lokeren Tags Familie Bonkers

Altijd in contact

De stad Lokeren pakte haar dienstverlening aan. Om alle Lokeraars mee te krijgen in het verhaal, lanceerden we de campagne ‘Altijd in contact’ met een origamihaas als eyecatcher. De haas dook overal in het straatbeeld op, ook letterlijk: in het bord van de bebouwde kom of op de stoep geverfd. De teasingcampagne (denk aan veel hazen en veel gevouw) maakte eerst alle Lokeraars nieuwsgierig. Sindsdien photobomben de hazen elke communicatie vanuit de stad.

De vraag

De stad Lokeren startte in volle covid19-periode met een aangepaste dienstverlening, waaronder een klik-bel-komsysteem. Met dat systeem stimuleren ze inwoners om eerst online of telefonisch een afspraak te maken, voor ze de loketten van het stadhuis bezoeken. Het project was door de lockdown in de praktijk al gestart, maar de nood was hoog om er een volwaardige campagne rond te breien, met een herkenbaar, herbruikbaar beeld.

Ons antwoord

De haas is het symbool voor de stad Lokeren. Voor deze campagne maakten wij er een origamihaas van. Hij sprong tevoorschijn op affiches, flyers, mondmaskers, brieven, acties, …

Waarom origami?

Origami maakt iets complex duidelijk aan de hand van een aantal eenvoudige vouwen. Het is herkenbaar, vernieuwend, eenvoudig te lezen en het is toepasbaar in vele formats. De origamitaal en de stijl is gemakkelijk te hergebruiken in toekomstige dienstverleningscommunicatie.

Onder een stolp

In december trapten we een teasingcampagne in gang, waarbij we de haas nog incognito de baan op stuurden. Hij zat op de eerste affiches nog onder een wazige stolp om medewerkers nieuwsgierig te maken. In het infokrantje kwam een speciale advertentie waarmee inwoners origamihazen leerden vouwen. Voor de medewerkers van de stadsdiensten hing daar zelfs een challenge aan vast. We installeerden doorheen de stad enkele behaaslijke, excuseer, behaaglijke verkeersborden. Op straat verscheen stoepgraffiti met de origamihaas. En als nieuwjaarswens sprongen medewerkers en inwoners redelijk letterlijk het nieuwe jaar in dankzij de ‘babbelboxspring’.

De sprong vooruit

In januari lanceerden we de campagne echt, met de boodschap ‘Altijd in contact’ en de origamihaas op een piëdestal. Op het stadhuis stond de boodschap levensgroot geprojecteerd. Zowel op de website als op alle communicatie vanuit de stad (e-mailhandtekening, stadsmagazine en stadstv, social media, …) kwamen origamifiguren tevoorschijn. Twee animatievideo’s duidden de veranderingen.

Andere projecten