Ruimte voor water

COMMUNICATIESTRATEGIE PARTICIPATIE CAMPAGNE BRANDING

Het begon met Annelies die haar fiets parkeerde aan een totem in de Dendervallei.

Ze scant de QR-code, kijkt naar het water en denkt: “Wat als het straks weer overstroomt?” Die bezorgdheid delen velen met haar. Droogte en wateroverlast wisselen elkaar steeds sneller af. En het antwoord ligt niet alleen bij ingenieurs, maar ook bij mensen zoals Annelies.

Logo animatie, ruimte voor water

De uitdaging

De Dendervallei is kwetsbaar. Door klimaatverandering, verharding en haar eigen reliëf is ze steeds gevoeliger voor overstromingen en droogte. De Vlaamse Waterweg, Provincie Oost-Vlaanderen en Departement Omgeving slaan de handen in elkaar voor een strategisch plan. Mét de stem van de omgeving, want alleen samen maak je ruimte voor water.

Onze aanpak

We tekenden een communicatiestrategie uit die ruimte maakt voor dialoog. Vanuit één helder verhaal, herkenbaar vormgegeven met logo, stijl en naamgeving die blijven hangen. We bouwden een website, contentflow en campagnes. Organiseerden wandelroutes met vragenlijsten, infomarkten en gesprekken met burgers en experten. In heldere taal en met beelden die blijven plakken. Want begrip begint bij herkenning.

Het resultaat

Na de beslissing van de Vlaamse Overheid komt het project in het journaal. Geïmpacteerde eigenaars doen hun verhaal. Ze vinden het uiteraard moeilijk om hun woning te moeten verlaten, maar ze begrijpen de keuze en zijn bereid vrijwillig te verkopen. Die houding kwam er niet vanzelf. Dankzij een intensief traject van heldere communicatie en echte dialoog groeide er iets belangrijks: begrip en draagvlak.

Wat jij voelt bij je merk,
dat moeten je klanten ook voelen.

Vorige
Vorige

De Energiecentrale

Volgende
Volgende

Fietswijzer