{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Standaard Solidariteitsprijs 2020 voor EVAvzw

De Standaard Solidariteitsprijs is een jaarlijkse wedstrijd waarbij non-profitorganisaties de kans krijgen om gratis een paginagrote advertentie in De Standaard te publiceren. De organisaties kunnen zich voor de creatieve uitwerking laten bijstaan door een bureau. Billie Bonkers werd gecontacteerd door EVA vzw en ontwierp met veel plezier een opvallende advertentie die past bij de visie en missie van EVA.

 

Met de oproep ‘Eet minder water’ benadrukken we de impact van veeteelt op ons waterverbruik. Voor de productie van 1 kg rundvlees 15.000 l water nodig is, dat is een flink zwembad vol. Als specialist in campagnes rond gedragsverandering weten we dat negatieve, choquerende of veroordelende boodschappen niet werken. Mensen aanzetten om minder vlees eten, dat doen we op een positieve manier. Vrolijke, zomerse kleuren, de duidelijk herkenbare vleesstructuur en -verpakking en krachtige copy. Met die combinatie wisten we de jury te overtuigen.

 

185 organisaties namen dit jaar deel aan de wedstrijd. 30 kanshebbers werden geselecteerd en verschenen tijdens de zomermaanden met hun advertentie op de achterpagina van De Standaard. Van 25 augustus tot 6 september kan het grote publiek stemmen op de winnaar via de nieuwsapp van de krant.