{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Stad Gent Dienst Wonen

Voor Dienst Wonen van Stad Gent werkte Billie 2 lijvige inspiratienota’s uit. De uitdagingen voor het toekomstige woonbeleid in kaart brengen, dat was het plan. En Billie mocht helpen bij het redigeren en vormgeven van dat plan.

 

Beleidsaanbevelingen vanuit verschillende hoeken

Dienst Wonen van Stad Gent liet een aantal experten ter zake een bijdrage schrijven voor de deze nota. Billie zorgde voor een vlot leesbare schrijfstijl, een aantrekkelijke vormgeving en een mooie illustratie van de inhoud met straffe beelden.

 

Aanbevelingen van Taskforce Wonen

Naast de beleidsaanbevelingen van de experten, maakten we een tweede nota voor Taskforce Wonen, een vereniging van stadsdiensten, middenveld, private partners en sociale woonactoren. We bundelden de teksten die zij aanleverden tot een vlot leesbaar en visueel aantrekkelijk geheel.  

 

Presentatie met filmpjes

In november 2018 werden beide nota’s voorgesteld aan het grote publiek. Billie werkte daarvoor de presentatie uit. We maakten 3 filmpjes met sterke getuigenissen van Gentenaars die getroffen zijn door de wooncrisis. Treffende quotes uit het echte leven, die de “theoretische” beleidsaanbevelingen heel tastbaar maakten. Billie stond ook in voor de presentatie van het evenement en de moderatie van het panelgesprek met de experten.

De filmpjes kan je hieronder bekijken.

De inspiratienota’s downloaden doe je hier

 

Een reactie van Stad Gent - Dienst Wonen 

“De opdracht is professioneel aangepakt en dit onder hoge tijdsdruk. De betrokken medewerkers van Billie Bonkers cvba-so hebben zich in het bijzonder onderscheiden door hun enthousiast en creatief mee-denken en hun flexibele en oplossingsgerichte attitude. We zijn zeer tevreden met het gelopen traject en met het resultaat.”