{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Stad Geel

De Stad Geel wil een participatietraject opzetten om haar inwoners te betrekken bij de opmaak van het meerjarenplan ‘Geel 2020-2025’. Het traject moet inzicht geven in de thema’s die leven bij de bevolking. En het stadsbestuur wil graag zoveel mogelijk concrete ideeën verzamelen van de Gelenaren.

Participatietraject met opvallend campagnebeeld

Billie Bonkers ging aan de slag met tekenstiften en maakte enkele sprekende illustraties die samen een opvallend campagnebeeld vormden. De slogan "Zeggetis", een herkenbare en typische Geelse uitdrukking, was de duidelijke call-to-action die we voor deze campagne verzonnen. Samen met een managementteam en stadsbestuur bepaalde Billie de meest geschikte communicatie- en participatiekeuzes, op maat van de eigenheid van Geel. Een overzichtelijk strategisch communicatieplan was daarvan het resultaat.

Ideeën delen, zowel online als offline

Via het online platform ‘Idee voor Geel’ konden de Gelenaren hun ideeën voor de stad delen. Maar ook
via offline kanalen kregen ze daartoe de kans. Billie werkte de vormgeving uit voor een extra editie van het stadsmagazine InfoGeel. Daarin vonden de Gelenaars uitscheurbare gele briefkaarten waarop ze hun ideeën voor de stad konden noteren. Die kaartjes konden gepost worden in opvallende door Billie gefabriceerde gele brievenbussen. De gele postbussen waren te vinden op verschillende locaties van de stad zoals de bib en het stadhuis, maar ook bij lokale handelaars. Dat liet ons toe om een maximaal aantal ideeën te verzamelen op een korte tijd.

Gespreksavonden begeleid door Billie

Het participatietraject werd afgesloten met een gespreksavond waarop alle Gelenaren welkom waren. Onder begeleiding van Billie-moderatoren gingen de aanwezigen verder in op de ideeën die verzameld werden via het online platform en de gele briefkaarten. De uitgebreide input verwerkten we in een overzichtelijk een mooi vormgegeven rapport waarmee het stadsbestuur verder aan de slag kon.