{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Oosterweelverbinding

Een bijzonder project verdient een bijzonder logo en een unieke mascotte

 

Er is lang over gebakkeleid, maar uiteindelijk werd er een vergelijk gevonden tussen alle stakeholders. Als gevolg daarvan zijn de werken aan de Oosterweelverbinding nu eindelijk begonnen. Met de eerste spadesteek gaat de fase Linkeroever Zwijndrecht van start. Een project van deze omvang en tijdsduur verdient een bijzonder logo en een goede communicatieve aanpak. Enter Billie bonkers!

 

Een logo op mensenmaat

Billie ontwierp het Oosterweel-logo.  Het werd een vriendelijk en verbindend logo. Het is een logo dat niet zozeer refereert aan de werken zelf, maar aan het doel en het eindresultaat ervan. Een menselijk logo, met ronde vormen en zacht kleurgebruik. Je herkent er vijf hartjes in die samen een gestileerde bloem vormen.

 

Een logo dat mee-evolueert

De 5 gelijke, hartvormige delen staan elk voor een fase van het project, te beginnen met Linkeroever Zwijndrecht. De hartjes worden verder ingekleurd bij elke nieuwe fase. Zo communiceert het logo de voortgang van de werken. Eens de bloem compleet, nadert het project zijn einddoel. Op die manier houden we het logo levendig door de jaren heen.

 

Een logo dat inspireert

De bloemvorm en de hartjes zullen gebruikt worden om herkenbare communicatie te voeren met alle stakeholders, in het bijzonder de vele omwonenden van het Oosterweel-project. Zowel bloem als hartje zal figureren in brieven en folders, op hesjes en infopanelen. Het zal verschijnen als pin en als decoratie. Je kan er zelfs een taart van bakken!

 

Billie doet nog meer voor het Oosterweel-project

U zal dit sprekende logo nog jaren overal zien opduiken en mee zien evolueren met het Oosterweelproject. Billie van zijn kant is trots om te kunnen meewerken aan een project van groot maatschappelijk belang. Want Billie verzorgt ook de communicatie met bewoners en alle andere belanghebbenden: de infopunten, de events, de folders en brochures, de vergaderingen etcetera etcetera.

In april 2019 lanceerden we Corneel van Oosterweel, een mascotte die de komende jaren de weggebruiker zal begeleiden doorheen de Oosterweelwerken. En die lancering ging niet onopgemerkt voorbij ...