{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Campagne tegen discriminatie op het werk

Het is gebeurd! De campagne “Het is gauw gebeurd” die Billie & familie maakte voor de Dienst werk & sociale economie van de Vlaamse overheid, is gelanceerd! De campagne confronteert ons met onschuldige of minder onschuldige, maar altijd discriminerende opmerkingen op het werk.

Discriminatie op het werk zit soms in een klein hoekje. En het is niet bepaald een zeldzaam fenomeen. Een ongepaste opmerking, een niet-zo-grappig grapje... Het is gauw gebeurd. Zoiets lijkt misschien onschuldig, maar het is vaak heel pijnlijk voor wie het moet aanhoren. Komt nog bij: we gaan er niet meteen op vooruit wat dat betreft.

Daar wou de Dienst werk & sociale economie wat aan doen. De Dienst wou zowel bedrijfsleiders, HR-managers als collega’s-onder-elkaar sensibiliseren voor het verschijnsel. Aan Billie werd (via competitie) gevraagd hoe wij dat zouden aanpakken. Het resultaat: 7 scherpe posters, 4 confronterende spitsuur-radiospots, 4 (bijna) grappige filmpjes en een mooie maar niet mis te verstane brochure.

 

Check it out en herken misschien wel... jezelf.