{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Burgerkabinet Gent

Het is wat met dat Circulatieplan: het was er nog niet en de Gentenaars hadden al allemaal een mening. Terecht natuurlijk, want het gaat om hun mobiliteit. Om die overvloed aan meningen in goede banen te leiden, wil de stad een Burgerkabinet oprichten met 150 Gentenaars. Billie zoekt, vindt én begeleidt de kabinetsleden tot aan het einde van het traject.

 

Dat Circulatieplan, wat denkt gij daarvan?

De wervingscampagne moet duidelijk maken dat het stadsbestuur van Gent zijn burgers respecteert en hun mening oprecht wil weten. En dat het kritische stemmen niet uit de weg zal gaan. Daarom spreekt de slogan de taal van de doorsnee Gentenaar, mondig en rechtuit. De verschillende posters tonen een bonte mengeling van gezichten, leeftijden en achtergronden. Want in het Burgerkabinet zijn alle stemmen niet alleen welkom, maar ook nodig.

 

Constructief advies

Uit de 800 kandidaat-kabinetsleden worden 150 gelukkigen geloot. Wiskundige formules (en enkele proffen van de UGent) zorgen ervoor dat het een evenredige verdeling wordt van achtergronden, leeftijden, opleidingsniveau enzovoort. Eens het kabinet is samengesteld komen de leden samen in 4 bijeenkomsten om constructief advies te geven aan het Stadsbestuur over het Circulatieplan.