De Billie Flash

Een nieuw jaar, een nieuwe jaargang van de Billie Flash. Ook in 2023 houden we jullie op regelmatige basis op de hoogte van het reilen en zeilen in de Billie Mansion.

Goede voornemens

Op regelmatige basis, jullie lezen het goed. Want we nemen onszelf voor om om de 3 weken een nieuwe editie klaar te hebben. Niets mooier dan die eerste editie dan in week 4 af te leveren, toch?

Goede voornemens (bis)

Billies maakten ook voor zichzelf goede voornemens. Zo eet Innie niet langer alleen slaatjes in de zomer, maar nu ook in de winter. En wist je trouwens dat Cat altijd haar pincode onthoudt omdat dat haar streefgewicht is? Inclusief twee cijfers na de komma, uiteraard.

Er is maar één Katrien voor mij
Robbie Bonkers  

Goede voornemens (tris)

Goed nieuws voor wie “iedere dag een goed verhaal lezen over mijn favoriete opdrachthoudende vereniging” op een lijstje met goede voornemens had staan. We werken namelijk mee aan tmwv100.be, waar je iedere dag getrakteerd wordt op een weetje uit de geschiedenis van de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Waterbedeling. Wie? We hebben het natuurlijk over onze trouwe klant FARYS. Voor ze in 2014 voor die naam kozen, had je wat meer lettergrepen nodig om hun volledige naam uit te spreken.

3, 2, 1… start!

Om helemaal klaar te zijn voor een nieuw jaar op en rond de Brusselse ring, ging een deel van team WADR de beentjes strekken. Ze zijn daar zelfs al zo goed op elkaar ingespeeld dat ze ook volledig synchroon hun veters strikken.

Coulissen

Vertel ons waar je mee bezig bent in 15 minuten. Dat is het concept van de Coulissen. De volgende editie vindt plaats op 6 februari, met Cat en June, D.D. en Fien. Claim alvast je stoeltje in de Fiesta Total.

Nieuwjaarsfeest

Een fiesta total, dat wordt hopelijk ook ons nieuwjaarsfeest. Op 2 februari zakken we opnieuw af naar Watt Factory. June en Timmedia van Dift boksen een avondvullend programma ineen waarbij de hongerigen worden gespijsd en de dorstigen worden gelaafd. Voor de invulling van de rest van de avond mogen we zeker onze dansbenen niet vergeten. Met kussens gooien zou dit jaar dan weer verboden zijn.

Pssssst: deze vragenlijst smacht nog naar jouw antwoorden!

Afluisterschandaal

Het is een vraag die we ons allemaal geregeld stellen: welk lied weergalmt door de studio? Is het Cher met Believe of toch een andere hit? Amy legt voor ons haar oor te luister en verzamelt alles wat ze hoort passeren in een playlist op Spotify. Te beluisteren op eigen risico.

Lila

Een nummer dat nog niet in de playlist van Amy is geraakt, maar er misschien wel in thuishoort: Kim Kay met Lila. Gigi en Cat tooiden zich alvast in een aangepaste outfit om er hard op te dansen. Wie weet zien we hetzelfde tafereel wel op ons nieuwjaarsfeest?

Cat en Gigi in lila
Luistert Rikkie nu naar wachtmuziek?!
Wally Bonkers  
De stem van Temptation is nu een kuisvrouw
Julie  

Een plek voor snep

Zeker niet aanwezig op ons nieuwjaarsfeest: deze snep. Die regelde een ticket voor een enkele reis naar de eeuwige jachtvelden na een onzachte aanraking met ons raam. Om toekomstige slachtoffers te vermijden, sieren de raamstickers van Kiki voortaan de studio. Ter ere van snep vragen we graag iedereen om een minuut stilte.

Ssssht

Niet verder scrollen, stil zijn!


Duurt lang, hè, een minuut.


Bedankt om snep te eren.

Wetenswaardigheidje

Werd onze vorige nieuwsbrief geflashed, geflashd of geflasht? Amy twijfelde, en ze is allicht niet alleen. Tiny to the rescue!

De vervoeging van Engelse werkwoorden, in 3 vereenvoudigde stappen:

 1. Is er een goed Nederlandstalig alternatief? Gebruik dat dan.

 2. Je hebt de werkwoordsvorm in ‘t Engels nodig.
  To update, to check, to delete, to download, to flash.

 3. Vervoeg het Engelse werkwoord zoals je een Nederlandstalig werkwoord zou vervoegen. Eindigt de vorm in een -e? Bewaar die dan. Ja, dat ziet er soms onnozel uit, ik kan er ook niet aan doen.
  Ik update, hij updatet, wij updaten, geüpdatet.
  Ik check, hij checkt, wij checken, gecheckt.
  Ik delete, hij deletet, wij deleten, gedeletet.
  Ik download, hij downloadt, wij downloaden, gedownload.
  Ik flash, hij flasht, wij flashen, geflasht.

Totaal in de war nu? Een prangende taalvraag? Graag uitleg over een taalkwestie in de volgende flash? Mail de flashredactie!

Wist je dat...

...Florence en Jiri uit Blind Getrouwd in mei samen naar Bali gaan? Wie regelmatig in de keuken vertoeft, is altijd op de hoogte van zulke razend interessante weetjes.

Voor meer annonces - meestal over onze buren zelf - is er deze omzendbrief, deze keer helemaal in het teken van de DIFTIES.